Casal Sta. Magdalena - Castell

Casal Sta. Magdalena - Castell

És un gran casal de principis del segle XVI conegut també com "el Castell", situat molt a prop de l'església, al nucli antic de Corbera de Dalt. Tenia la funció d'allotjar els pelegrins que arribaven a Corbera per visitar la imatge de Santa Magdalena.

Compartir:  Compartir en FacebookCompartir en TwitterCompartir en Google+Compartir por correoCompartir en PinterestCompartir en Whatsapp

Quan va ser destruït el castell medieval, el 1714, va passar a ser la residència dels barons de Corbera, els quals en van mantenir la propietat fins que va morir el darrer baró, el 1948. Posteriorment va passar a ser propietat de les Germandats del Treball. Va ser dignament restaurat l'any 1956. Arquitectònicament, té planta rectangular, amb planta baixa i dos pisos, i un portal adovellat a cadascuna de les quatre façanes. Degut al pendent del terreny, la façana posterior té el segon pis a nivell del carrer de l'Església. La porta principal, a la plaça del Castell, dóna accés directament a la planta noble. L'edifici conserva interessants finestrals gòtics, de tipologia diversa. Sobre els portals es pot veure l'escut de Corbera.

A l’actualitat, El Casal, es propietat del Bisbat de Sant Feliu de Llobregat, qui fa uns anys, reconstruí el teulat, degut a que la mancança de manteniment, s’havia deteriorat fins al punt d’haver quedat malmès l’interior degut a les plujes i la intempèrie.
Per part de la nostra Associació, s’han fet gestions davant del Bisbat, procuran per el seu manteniment i conservació, per tal de poder donar una utilitat a tan bell edifici, en profit del poble i de les associacions que el podrien tenir com a seu.


 
acolor.es - Diseño de paginas webbuscaprat.com - Guia comercial de el prat
aColorBuscaprat