La Nostra Entitat

Som una Entitat compromesa en la protecció del nostre Patrimoni Històric. Descobreix la nostra història.
 

LA NOSTRA HISTÒRIA

El 30 de juny de l’any 1994, es funda l’Associació d’Amics del Monument "La Creu Nova", amb la finalitat de preservar aquesta emblemàtica creu.   És propiciada per 30 persones a títol personal i per l'Ajuntament de Corbera, les parròquies de Sant Antoni Abat i de Santa Maria, L'Associació de Propietaris i Veïns i la Junta de Compensació del barri de la Creu Nova.

La nostra Entitat després de molts esforços, ha aconseguit que aquest patrimoni històric, el Monument "La Creu Nova", que tenia descuidat el seu entorn, envoltat per construccions, i sense cap mena de manteniment durant molts anys, sigui en l’actualitat, el patrimoni més cuidat de la nostra Vila mil·lenària de Corbera de Llobregat.

A partir d’aquesta experiència, l’Associació, durant l’any 2008, va fer una crida per conscienciar a tot el poble de Corbera, ja que tenim més patrimoni per vetllar, vàrem crear la Plataforma d’Amics del Patrimoni de Corbera.

Gràcies al suport rebut, vàrem decidir ampliar el nom i la finalitat de la nostra Entitat per fomentar la protecció de tot el nostre Patrimoni Històric.  L'Entitat es va convertir en l'Associació del Patrimoni Històric i Amics del Monument "La Creu Nova"

Per això vàrem acordar l’any 2009, en Assemblea, l’ampliació de la finalitat de protecció a tot el patrimoni històric i el nom a: Associació del Patrimoni Històric i Amics del Monument la Creu Nova de Corbera de Llobregat.

Som una Entitat amb més de 280 socis, compromesos en la protecció del nostre Patrimoni Històric.

La feina a realitzar es basa en la nostra experiència: Conservació, Restauració, i Difusió del Patrimoni de Corbera.
 

EL NOSTRE PATRIMONI

Entre la gran varietat del patrimoni històric de la nostra vila podem reconèixer una gran diversitat arquitectònica, "La Creu Nova", ermites, castell, esglésies, monestir, casals, cases, fonts, masies, forns de calç, guixeres, barraques de vinya, etc. i tot sempre acompanyat de la seva important història, i molt arrelats a la nostra cultura de poble.

Tots aquests valors patrimonials, alguns extingits i altres a punt de fer-ho, necessiten de tots nosaltres, dels ciutadans amb desig de conèixer el seu poble i especialment de la unió de totes les entitats que des de diferents fronts busquem la mateixa finalitat:
CONÈIXER LA NOSTRA HISTÒRIA A TRAVÉS DEL NOSTRE PATRIMONI HISTÒRIC, ARTÍSTIC I CULTURAL.

Per a això necessitem la col·laboració de tothom, de l'Ajuntament, la Generalitat i totes aquelles persones i entitats que tinguin inquietuds i que estimen el nostre patrimoni cultural.
 

EL NOSTRE OBJECTIU

Promoure totes les accions que siguin necessàries per sensibilitzar i comprometre a tots els ciutadans de la nostra Vila, en la necessitat de conservar la nostra història a través del patrimoni arquitectònic que, amb el temps, no només es deteriora si no que desapareix.
Degut a l’experiència en aquesta labor durant tots aquests anys, la nostra Associació està preparada per continuar amb un nou repte, un objectiu il·lusionant, que amb l’ajuda dels ciutadans de Corbera, estem segurs de poder-ho assolir.

Perquè no vetllar per la protecció de la resta d’edificis monumentals històrics que existeixen en el nostre poble?
La primera feina és concretar tot el Patrimoni Històric de Corbera que necessita protecció urgent, per a poder actuar en un ordre concret.

Uns dels nostres primers objectius, pel fet de ser molt populars i pel seu estat de conservació tan deficient, estem treballant per la recuperació de la Casa Homs i del Casal de Santa Magdalena.
 
acolor.es - Diseño de paginas webbuscaprat.com - Guia comercial de el prat
aColorBuscaprat