8ª Diada del Patrimoni: Barraca de Vinya de Can Planas - 14/10/2019

8ª Diada del Patrimoni: Barraca de Vinya de Can Planas - 14/10/2019

El 14 d’octubre del 2018, vàrem celebrar la Diada del Patrimoni, en el marc de les Jornades Europees del Patrimoni. Aquest cop es va voler posar en valor, el patrimoni que representen les antigues barraques de vinya, tant esteses pel nostre territori i tant oblidades.
 

Es va visitar la barraca de vinya de Can Planas, que es troba en bon estat i d’acord amb els propietaris, es va fer netejar el seu entorn, per tal de que la visita fos més accessible i que la Diada representés una millora per aquest patrimoni.
Al seu voltant, ens vàrem reunir més de 30 persones, que vam poder examinar-la per fora i per dins, ja que es va il·luminar el seu interior, es va donar lectura al díptic que posteriorment es va entregar als assistents, amb la situació, història genèrica i local d’aquestes construccions tant habituals en els temps passats, de la nostra pagesia.
Volem que aquesta Diada sigui l’inici de la valoració d’aquests patrimonis.  Hem contactat amb altres propietaris per que siguin conscients de la joia històrica que representen, i els assistents ens vam comprometre a anar descobrint i catalogant les barraques del nostre poble.
L’acte va finalitzar amb un refrigeri ofert per l’Associació, durant el qual es va presentar el Projecte “Fundació Patrimoni”, que tant podria ajudar en la protecció dels patrimonis històrics.
 
 

 
acolor.es - Diseño de paginas webbuscaprat.com - Guia comercial de el prat
aColorBuscaprat