7ª Diada del Patrimoni: Societat Diadema Corberenca - 14/01/2018

7ª Diada del Patrimoni: Societat Diadema Corberenca - 14/01/2018

Dedicada a la Societat Diadema Corberenca, amb motiu del seu centenari.

El 14 de gener, diumenge, varem celebrar la 7ª DIADA DEL PATRIMONI DE CORBERA DE LLOBREGAT. Corresponent al 2017, a la Societat Diadema Corberenca, amb motiu del seu centenari.

Aquesta Diada estava programada pel passat 1 d’octubre, però els diferents esdeveniments d’aquell dia, van fer que l'aplacéssim, fins que es va poder celebrar el 14 de gener.
 

Aquesta diada, corresponia a la que l’1 d’octubre passat varem suspendre, pels esdeveniments d’aquell dia.
Tal com teníem previst, vam visitar la SOCIETAT CORAL DIADEMA, amb motiu de la celebració del seu centenari i per conèixer millor la seva història.
Amb aquesta finalitat, ens varem trobar a l’entrada de la Societat Diadema, a les 12,00 del matí.
- Per conèixer la seva història centenària.
- Visitar totes les seves dependències.
- Veure una exposició de la història i fotografies antigues.
- Entregar un díptic commemoratiu, amb un resum del seu camí en aquests cents anys d’existència.
- Finalment acabàrem la Diada, amb un aperitiu, ofert per la nostra Associació.
Amb tot això, ampliem el coneixement del Patrimoni del nostre poble, i en aquest cas, de la Societat
Coral Diadema.
Varen col·laborar amb nosaltres, en aquesta 7ª. Diada del Patrimoni, del 2017:
La Societat Coral Diadema i l’Ajuntament de Corbera de Llobregat.

DIADA DEL PATRIMONI 2017 A LA SOCIETAT DIADEMA
Havent celebrat l’any passat, els 400 anys del Monument La Creu Nova, amb diferents esdeveniments, enguany hem iniciat les nostres activitats amb la Diada del Patrimoni 2017, dedicada a la Societat Diadema Corberenca, amb motiu del seu centenari.
Aquesta Diada estava programada pel passat 1 d’octubre, però els diferents esdeveniments d’aquell dia, van fer que la aplacéssim, fins que es va poder celebrar el 14 de gener.
Van dirigir la visita, en Joan Estrader, president, l’Alfons Canals i la Montse Poch, membres de la Junta. Vàrem poder visitar tots els espais que completen la Societat, la sala teatre juntament amb el gran escenari i els camerinos, la pista exterior i les sales interiors amb un recull de panels de l’exposició del centenari. Ens vàrem  assabentar dels detalls de la seva historia, cosa que els assistents van gaudir, ja que moltes vegades no som conscients de les coses que s’han viscut en aquests llocs tan arrelats al poble.
Al acabar la Diada es va fer entrega als assistents, per part del president de la Societat, d’un llibret editat amb motiu del 75 aniversari de La Diadema. I per part de l’Associació del Patrimoni es va entregar un díptic commemoratiu d’aquesta Diada, amb un resum de la història de la Societat.  Seguidament vam gaudir d’un aperitiu, al cafè de l’entitat.
Informem que s’han iniciat els tràmits per donar solució a la restauració del terra interior del Monument “La Creu Nova”.    Amb aquesta última tasca, podrem donar per acabada la restauració total del Monument, que vàrem iniciar a finals del any 2010.
Esperem poder donar aquesta informació properament, i desitgem que aquesta restauració estigui feta per la festa de la Sta. Creu del mes de maig.
La Junta Directiva de l’Associació del Patrimoni Històric.
Febrer 2018
 

 
acolor.es - Diseño de paginas webbuscaprat.com - Guia comercial de el prat
aColorBuscaprat