PRESENTACIÓ DEL PROJECTE PER LA FUNDACIÓ DEL PATRIMONI DE CORBERA. 20 de juny 2018

Molts estem preocupats per la situació actual del patrimoni històric a Corbera.   Cal fer un projecte de poble, per tal d’arribar a una solució definitiva que aturi la degradació, i tenir la possibilitat de que aquest emblemàtic patrimoni, quedi per sempre a disposició del poble.
   Hem comentat el projecte a les diverses entitats, i totes ho han considerat molt interessant.
 

PRESENTACIÓ DEL PROJECTE PER LA FUNDACIÓ DEL PATRIMONI DE CORBERA.
 
La nostra població té un dèficit, en edificis d’ús públic, on desenvolupar diferents activitats del teixit social de les diferents entitats i associacions.
 
Hi han dos edificis emblemàtics, propietat del Bisbat de Sant Feliu, (Casal de la Mercè o Casa Homs i el Casal de Santa Magdalena o Castell),que es podrien fer servir per aquesta finalitat
 
Després de les diverses propostes per part de la nostra Associació, per poder aturar el deteriorament d’aquest patrimoni, pels molts anys d’abandonament, creiem que cal fer una proposta de poble, per a tenir la possibilitat de que aquest emblemàtic patrimoni, quedi per sempre més a disposició del poble.
Per part del Bisbat, fins ara no han tingut en compte, les diferents propostes que hem presentat, però sembla que hi ha un canvi, en la seva actitud, ja que ara el Bisbat té en venda la Casa Homs, i creiem que també vol vendre el Castell.
 
LA NOSTRA PROPOSTA:
 
Després de diverses consultes a experts en temes de patrimonis i per les gestions i estudis fets per la nostra Entitat, arribem a la conclusió, de que, caldria constituir una FUNDACIÓ per la preservació d’aquest patrimoni històric.
Una Fundació oberta a tot el poble, entitats, empreses i també a les persones.
Per a pertànyer o col·laborar, es pot fer amb aportacions de diners, idees o feines, cadascú en la mesura de les seves possibilitats, amb l’idea de aglutinar tothom que estigui interessat en protegir el patrimoni històric de Corbera, incloent també les entitats públiques, com Ajuntament, Serveis Comarcals o Diputació i també la Generalitat, així com el Bisbat, si volgués participar.
 
 AVANTGES DE LA FUNDACIÓ:
Els avantatges de constituir una Fundació amb la col·laboració de la majoria d’entitats del poble, son força importants:
1.- Possibilitat real i definitiva per resoldre la situació del patrimoni del Bisbat en desús.
2.- Possibilitat de que quedi aquest patrimoni en mans del poble de forma definitiva i permanent.
3.- Unió de forces d’entitats i persones, per aquesta finalitat.
4.- Tenir una entitat d’agrupament d’entitats, per resoldre problemes comuns i ajudar-se mútuament en el desenvolupament de les seves activitats.
5.- Importants avantatges fiscals tant per la fundació, com per els que hi aportin recursos.
6.- Tenir accés a subvencions tant públiques com privades, per les finalitats descrites.
7.- Rebre llegats i donacions.
8.- Micro mecenatges o Verkamis.
9.- Protegir altres patrimonis del poble en perill o en necessitat d’actuació.
 
Corbera de Llobregat. 20 de juny del 2018
 
-------------------------------------------------------------------------------------
Associació Patrimoni Històric i Amics Monument “La Creu Nova”
Creu Nova, 16 – 08757 Corbera de Llobregat.
Telèfons: 93 650 07 21 – 644 568 657

 
acolor.es - Diseño de paginas webbuscaprat.com - Guia comercial de el prat
aColorBuscaprat